Auto nodig? Kopen is niet de enige manier!

Auto nodig? Kopen is niet de enige manier!

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die er voor kiezen geen eigen auto aan te schaffen. Het openbaar vervoer in Nederland is immers relatief goed geregeld en met het thuiswerken hoef je daarnaast minder vaak van huis. In veel gevallen kan het echter toch nog ontzettend handig zijn om wel een auto te gebruiken. Kopen is allang niet meer de enige manier. Wil je wel gebruik maken van een auto, maar niet de lasten dragen van onderhoud? In dit artikel lichten we een aantal mogelijkheden toe, zoals carpoolen en shortlease.

 

Ik heb heel af en toe een auto nodig

Heb je maar af en toe een auto nodig, bijvoorbeeld voor een weekendje weg, een dag verhuizen of om je familie aan de andere kant van het land te bezoeken? Natuurlijk kan je met het openbaar vervoer, maar dit is niet altijd een goede optie. Er bestaan tegenwoordig verschillende carsharing services. Je meldt je hiervoor aan, maar betaalt alleen per uur als je daadwerkelijk een auto gebruikt. Als je klaar bent parkeer je de auto en kan de volgende persoon er weer gebruik van maken. Daarnaast bestaan er natuurlijk autoverhuurbedrijven, maar ook platforms waar mensen zelf hun eigen auto kunnen verhuren. Hier staan soms ook oldtimers of bijzondere auto’s op, dus het is altijd leuk hier een kijkje te nemen.

 

Ik rij liever met iemand mee

Als je liever niet zelf rijdt en het niet erg vindt om van iemand anders afhankelijk te zijn is carpoolen een optie. Zoek eens rond op social media naar groepen die speciaal opgericht zijn om meereis maatjes te vinden. Bovendien bestaan er apps waarop je een rit kan zoeken. Het wordt dan meestal van je verwacht dat je een klein bedrag betaalt aan de reis, maar dat is lang niet altijd zo.

 

Ik heb iedere dag een auto nodig

Indien je vaak een auto nodig hebt, zijn de vorige opties waarschijnlijk niet handig voor je. Een oplossing kan dan bijvoorbeeld zijn dat je een auto leaset. De auto is dan niet in eigen bezit, maar voor een bepaald bedrag per maand lease je deze en worden zaken als onderhoud voor je geregeld. Naast een normale lease, is shortlease prive ook een mogelijkheid. Dit is hetzelfde principe als een normaal leaseplan, behalve dat je na een maand al de mogelijkheid hebt om dagelijks op te zeggen.

 

In dit artikel zijn een paar vormen beschreven waar je aan kan denken in plaats van een auto kopen. Welke past het beste bij jouw behoeften?

Reageren is niet mogelijk.