Een nieuwe fiets kopen

Een nieuwe fiets kopen

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe fiets te kopen ben je je vaak eerst aan het verdiepen in wat voor soort fiets je wilt kopen. Er zijn tegenwoordig namelijk een hele hoop verschillende fietsen. Zo heb je de zogeheten gewone fietsen, dit is een categorie waar je al je dagelijkse bezigheden op kan doen. Denk bijvoorbeeld aan naar je werk of school fietsen, of de boodschappen doen of een dagje uit. Dit zijn namelijk andere fietsen dan de sportievere mountainbikes of wielrenfietsen. Deze gebruik je namelijk vaak niet als gewone dagelijkse fiets. Maar wanneer je dus op zoek bent naar een gewone fiets heb je heel veel verschillende fietsen waar je uit kan kiezen. In deze blog zal ik er een aantal toelichten. 

 

Fietsen met kinderen

Om te beginnen is er de moederfiets, zoals de naam al zegt wordt deze vaak door vaders en moeders gebruikt. Dit komt omdat dit extra stevige fietsen zijn, waardoor je dus met gemak een kinderzitje voor en achter op de fiets kan plaatsen. Hierdoor kan je dus twee kinderen op de fiets meenemen. Ook hebben deze fietsen vaak een extra sterke bagagedrager zodat je hier ook de boodschappen mee kan doen. Dit is dus een ideale fiets als je zelf kinderen hebt. Wanneer je kinderen wat groter worden is een fiets kopen voor je kinderen natuurlijk ook heel leuk. Vaak beginnen kinderen met het fietsen met zijwieltjes aan de fiets om het te leren. En als ze het daarna kunnen dan mogen de zijwieltjes verwijderd worden, of komt er een iets grotere kinderfiets in huis. 

 

Stadsfiets

Maar ook als je geen kinderen hebt zijn er enorm veel gewone fietsen die je kunt kopen. Zo hebben we ook de stadsfiets. Zoals de naam al zegt is deze fiets ideaal om mee rond te fietsen in de stad. De fiets is namelijk een basis fiets waardoor hij lekker fietst, maar ook nog sportief is en gemakkelijk door het stadsverkeer te bewegen is. Dit is ideaal als je in de stad woont of vaak de stad in gaat. Wanneer je iets meer spullen mee wilt kunnen nemen op je fiets is de transportfiets ook een hele handige fiets. Deze fiets heeft namelijk zowel achterop als voorop verrassend veel bagageruimte. Hierdoor kan je gemakkelijk je boodschappen of schooltas mee op de fiets nemen. Tot slot is er ook nog de vouwfiets, dit is ideaal als je je fiets vaak in de trein of in de auto mee wil kunnen nemen. Zoals je al leest zijn er enorm veel gewone fietsen, zo is er voor iedereen die een nieuwe fiets wil kopen wel wat leuks! 

Reageren is niet mogelijk.