Mooie planten kopen? Adopteer de karakteristieke Ficus Ginseng

Mooie planten kopen? Adopteer de karakteristieke Ficus Ginseng

Vroeger kochten we al volgroeide planten. Tegenwoordig zijn de miniatuur versies een echte hit. Leuk om op de smalle vensterbank voor het keukenraam te zetten. Of op een ander smal riggeltje in het huis dat anders ongebruikt zou blijven. Je kunt het echter ook grootser aanpakken. Door buitenplanten te kopen fleur je je huis en tuin op en breng je groen leven in de brouwerij. 

Kleine plantjes kopen draagt bij aan jouw geluk

Wanneer iets petit is, worden we in een instant zachter en schitteren onze ogen van liefde. Denk je dus eens in dat je kleine plantjes in je huis hebt staan. En wat dat voor je energie zal doen? Behalve dat planten zorgen voor meer zuurstof en ze goed zijn voor onze gezondheid, brengen ze dus ook meer geluk in ons leven. Want hoe meer liefde een mens voelt, hoe gelukkiger de mens is.

Omdat de plantjes nog zo klein zijn, kan je je dus ook echt over ze ontfermen. En er zelf aan bijdragen om ze uit te laten groeien tot hun meest waanzinnigste zelf. Je zal je verbazen hoe leuk het is om de groei van je kleine plantjes in de gaten te houden. En om uit te zoeken wat ervoor nodig is om ze te laten floreren. Liefde en water zijn hiervoor de geheime ingrediënten. Maar er zijn ook nog wat meer praktische zaken die de groei stimuleren. Zoals ze op tijd overpotten naar een grotere pot. Laat je ze te lang in hun schattige kleine potje staan, zullen ze hun blaadjes laten hangen.

Een bewuste keuze

Wellicht denk je, dit klinkt allemaal heel leuk. En hoewel ik heel graag planten zou willen, ben ik er niet de geschikte persoon voor. Het verleden heeft uitgewezen dat planten het niet overleven bij jou. Maar wie zegt dat het nu net zo moet gaan? Was de plant die je had wel echt geschikt voor jou en jouw huis? Een plant is net als jij levende energie en interacteert dus met jouw energie. Als deze niet matchen met elkaar, jaa, dan is er weinig kans van slagen. Kleine plantjes kopen is dus een vak op zich.

Ficus Ginseng kopen

Maar niet iedereen heeft de tijd of zin om zich hierin te verdiepen. Je wilt gewoon een leuke plant. Kies er dan voor om de Ficus te kopen. Dit is een plant die vrijwel met iedereen goed overweg kan. Hij heeft karakter, houdt van een goede borrel water en communiceert levendig. Dus het moment dat je voor jezelf een borrel inschenkt, is een goede reminder om ook je ficus te bevochtigen. Worden z’n blaadjes geel? Dan ben je te genereus geweest. Easy peasy, toch?!

Reageren is niet mogelijk.