Alles wat je moet weten over arganolie voor een gezond lichaam!

Alles wat je moet weten over arganolie voor een gezond lichaam!

Wanneer je je verdiept in de beauty en gezondheidsbranche, dan is er momenteel een product dat overal bovenuit steekt. Namelijk 100% pure arganolie. En dat is niet voor niets, want deze olie is namelijk een lust voor je huid, haar en nagels. Maar misschien heb jij nog wel een paar vragen. Wat is arganolie nou eigenlijk? Daar gaan we het deze blog over hebben. 

Alles wat jij moet weten over arganolie!

Arganolie is een krachtige en plantaardige olie. Deze olie wordt gewonnen uit de pitten van de Marokkaanse Arganboom, de Argania Spinosa. Het klinkt bijna als een Harry Potter spreuk. 

Arganolie is een fijne en effectieve olie die wonderen verrichten voor de verzorging van zowel jouw handen, huid en haar. En het gaat ook nog de vervelling handen tegen. Wie wilt nou niet altijd zachte handen?

Arganolie bestaat uit verschillende vetzuren, antioxidanten, sterolen, vitamine E, squaleen, carotenoïden, ferulazuur en polyfenolen. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel heftig en als woorden die je nog nooit van je leven hebt gehoord. Behalve vitamine E dan. Maar het zorgt er juist voor, dat wanneer je arganolie gebruikt het gelijkt intrekt en je huid niet vettig aanvoelt. Zo krijg je er ook een gezonde en stralende huid er voor terug als je arganolie gebruikt. Helpt het ook nog eens tegen het de huidveroudering, dus je krijgt minder snel rimpels. Als je arganolie gebruikt voor je haar, dan krijg je een volle en glanzende bos haar en voor je nagels, dan krijg je sterke en gezonde nagels. Dat klinkt toch allemaal top?

De oorsprong van arganolie

We kunnen je vast vertellen dat arganolie eigenlijk al een eeuwen oud wonder middel is. Want zo 4000 jaar geleden werd arganolie al gebruikt. Ja, je leest het goed, duizenden jaren geleden! En dat is genoeg reden dat het momenteel wereldwijd zijn populariteit krijgt. In eerste instantie werd het alleen nog maar gebruikt in Marokko. Maar door de open wereld, online vindbaarheid en iedereen die het op vakantie leer kennen, werd het steeds populairder en populairder. En dat is te merken. Want zelfs grote cosmetica merken gebruiken steeds meer arganolie in hun producten. En dat is terug te zien bij producten als L'Oréal, Andrélon, Garnier en Nivea. Dus dat het goed moet werken, daar moeten we nu bijna wel aan geloven. Anders zouden deze grote namen de olie ook niet in hun producten verwerken. 

Heb jij al een product thuis staan waar arganolie in verwerkt is? Wij hebben natuurlijk al het een en ander staan. Hopelijk hebben wij je enthousiast kunnen maken om arganolie zelf ook eens uit te gaan proberen! Het draagt bij aan een gezonde huid en een prettig gevoel, hetgeen jouw (mentale) gezondheid ten goede komt! 

Reageren is niet mogelijk.