Tip van Flexmagazine: een moderne douchegoot voor in de badkamer

Tip van Flexmagazine: een moderne douchegoot voor in de badkamer

De kans is vrij groot dat jij ook een douche thuis hebt, waarschijnlijk is het een inloopdouche, dit is nu eenmaal de meest voorkomende soort. Dit is altijd heerlijk, een inloopdouche is namelijk vele malen handiger dan een douche met een deurtje. Een inloopdouche is tevens ook de beste manier om jouw badkamer groter te laten ogen. Er zit nu eenmaal niets voor de douche zelf, hierdoor lijkt het groter. Je kunt natuurlijk geen inloopdouche hebben zonder een goede douchegoot. Weet je niet wat een douchegoot is? Geen probleem, dat laten we jou namelijk zien in dit artikel!

Wat is de douchegoot?

Een douchegoot is eigenlijk niets meer dan een soort geul in de vloer, hier zal het water in lopen om af te stromen. Je kunt het ook wel zien als een erg lange doucheput, al ziet deze er een stuk mooier uit dan zo’n raar putje in de grond. Het ziet er toch een beetje chique uit, voor iedereen zijn badkamer is een douchegoot een uitstekende toevoeging voor bij de inloopdouche. Bij een inloopdouche zal je een groot altijd nodig hebben, op die manier voorkom je dat het water naar binnen loopt.

Bij een inloopdouche is het niet zo dat je hoogte verschil in de grond zal merken, een goot is namelijk altijd vlak. Hierdoor heb je een trekkertje nodig om hem droog te maken. Dit is wel zo handig natuurlijk, op die manier kan het water weg. Je hoeft dan ook vrijwel nooit meer moeilijk te doen met dat putje. Een douchegoot is echt een groot voordeel ten opzichte van de normale putjes, hierdoor zou jij er dan ook een moeten hebben. Je kunt echt talloze soorten vinden, zo kan je kiezen voor de soorten die je helemaal niet ziet zitten in de grond, hierdoor heb je een discreet ogende gleuf.

Dingen om op te letten

Wanneer je thuis de goot neemt dan moet je deze wel een beetje schoon houden, je wilt natuurlijk niet hebben dat binnen no time heel de vloer blank staat. Het is heel makkelijk om dit zelf even schoon te maken, dit kan je gewoon doen met een grote fles bleek. Eerst moet je even de gleuf loshalen, dit doe je met een klein lepeltje. Het gedeelte van de goot zal nu open liggen. Doe er een scheutje bleek in, dit zal er voor zorgen dat alles goed wordt schoongemaakt. Verstoppingen worden zo voorkomen. Als je dit een keer in de week doet is het goed

Reageren is niet mogelijk.