Ontspannen lopen en rennen maakt je dag goed!

Ontspannen lopen en rennen maakt je dag goed!

Als je dan (eindelijk) hebt besloten dat je wilt gaan trainen, dan moet je voor een paar dingen zorgen. Natuurlijk begint het met het uitzoeken van de sport die je wilt gaan beoefenen. Wil je trainen in de sportschool? Ga je een aantal keren per week een flinke wandeling gaan maken? Sluit je je aan bij een hardloopgroepje of ga je gezellig zwemmen met je vriendinnen? Jij bepaalt welke sport het best bij je past. Bij alle vormen van lopen is het van belang om er goed voor te zorgen dat je goede schoenen met goede inlegzolen aanschaft. Want zeker wanneer je al een tijd niet hebt gesport, kunnen je voeten wel wat extra ondersteuning gebruiken!

Je hebt een sport uitgezocht

Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar een bijpassende outfit. Als je buiten gaat sporten, dan is het slim om verschillende laagjes te dragen. Voor de warming-up en de cooling-down kun je dan je complete pak aantrekken en voor het “echte” sporten kun je best toe met een laagje minder. Ga je binnen, bijvoorbeeld in de sportschool, aan de gang, dan is het nog belangrijker dat je kleding uitzoekt waar je je prettig in voelt. In de sportschool voel je je al gauw bekeken en als je dan niet lekker in je vel of je kleding zit, dan kan het zomaar zijn dat je niet meer gaat.
Inlegzolen

Meld je aan voor een proefles

Je kunt er natuurlijk vanuit gaan dat de sport die je hebt gekozen helemaal bij je past, maar een proefles wordt niet voor niets aangeboden. Pak deze proefles altijd mee. Je leert er altijd van. Jij kunt dan ongegeneerd vragen stellen over het instellen van de apparatuur en je kunt advies vragen in het geval van herstel na een blessure. Je voelt je tijdens een proefles vrijer om dit soort dingen te vragen dan wanneer je voor het echt aan het trainen gaat.

Blijf op je eigen niveau

Voel je vooral niet verplicht om aan te haken bij de meer ervaren sporters. Zij trainen al langer en zullen, bijvoorbeeld, met zwaardere gewichten werken. Werk volgens je eigen schema en bouw dit voorzichtig op. Te snel, te veel, te hard zal altijd voor blessures zorgen. Wanneer je goed luistert naar je eigen lijf (en je begeleider of fysiotherapeut) dan heb je het meeste plezier. Je boekt dan ook direct de beste resultaten en kunt daardoor langer doorgaan.

Reageren is niet mogelijk.