Mijn grote jongensdroom kwam uit

Mijn grote jongensdroom kwam uit

Het was altijd al een grote jongens droom maar sinds een aantal jaar mag ik mijn droom ook uitoefenen, ik ben DJ geworden.
De eerste 2 jaar was ik vooral te boeken voor kleine feesten en partijen zoals bruiloften maar sinds kort ben ik ook te vinden in het nachtleven van Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.
Het voelt ook als een hele vooruitgang dat steeds meer mensen mij herkennen. Niet echt op straat ofzo maar ze komen wel af op mijn dj-naam wanneer dat op de posters vermeld staat.

 

Welk soort muziek

Als DJ ben je altijd zoekende naar welke muziek het beste bij je past. Zo begon ik op de kleine feesten en partijen met jaren 90 muziek en af en toe een slechte Nederlandse hit tussendoor.
Uiteindelijk werd er op verzoek aan mij gevraagd om dance en tranche te draaien waar ik mij wel eerst in moest verdiepen maar uiteindelijk kwam ik daar goed mee uit de voeten. Heel af en toe word ik nog ingehuurd van een hardcore feest maar dat is toch niet echt mijn ding. Dan houden we nog techno over, daar ben ik mij momenteel heel erg op aan het richten. Techno is toch een bepaald soort muziek wat in mijn ogen een hele bevolking bij elkaar brengt. Als ik kijk naar de agenda’s van alle grote locaties is het grotendeels techno. Als beginnende DJ kan ik dan ook niet achterblijven als ik ook zo willen door breken.

Laptop mee, draaitafel staat al klaar

Iedere DJ neemt zijn eigen laptop mee want iedere DJ gebruikt zijn eigen programma’s. Er bestaan tegenwoordig een stuk op 15 van dat soort programma’s en het is maar net welk programma je het fijnste vindt om mee te werken. Uiteraard moet het programma wel aansluiten op je draai apparatuur maar tegenwoordig zijn die zo uitgebreid dat bijna ieder programma daar wel op kan draaien.
Zelf heb ik een simpele laptop maar er zat niet zoveel geheugen in om heel erg veel muziek in op de kunnen slaan, dus ik besloot een externe harde schijf te gebruiken zodat ik altijd heel erg veel muziek mee kan nemen. Het voordeel van een externe harde schijf is ook dat als je laptop crashed dat je muziek gewoon nog ergens veilig opgeslagen staat.
Overigens staan er nog meer dingen op mijn externe harde schijf, het is gewoon handig om zo’n externe harde schijf voor heel veel dingen te gebruiken. Het is gewoon de veiligste manier om dingen in op te slaan.

 

Reageren is niet mogelijk.