De kamer van je zoon of dochter opnieuw inrichten

De kamer van je zoon of dochter opnieuw inrichten

Wil je een keer serieuze punten scoren bij je zoon of dochter? Dan kun je er voor kiezen om zijn of haar kamer opnieuw in te richten. Dat behang met die beertjes was heus leuk toen je het aanschafte, maar inmiddels is kindlief 14 jaar en wordt het echt wel tijd voor wat anders. En als je dan toch bezig bent, dan pak je het natuurlijk direct goed aan. Een nieuw bed, nieuwe nachtkastjes, een nieuw bureau en een gamingstoel mogen eigenlijk niet ontbreken in de tienerkamer. Natuurlijk kunnen ze ook gamen op een gewone bureaustoel, maar je kind zal een speciale stoel voor dit doel echt fantastisch vinden.
Gamingstoel

Begin bij de basis

Het is even een flinke klus, maar je begint natuurlijk met het compleet leeghalen van de kamer. Neem hier ruim de tijd voor, want in zo’n kinderkamer staat een lading spullen waar je bang van wordt. Is de kamer leeg? Trek dan de vloer eruit en begin met het afstomen van het behang. Je kunt dit gemakkelijk op één dag redden, vooral als je kindlief ook iets laat doen. Het wordt immers zijn/haar kamer! Dan samen naar de bouwmarkt voor een nieuwe vloer en nieuw behang. Je maakt er gewoon een uitje van!

Samen behangen en de vloer leggen

Wanneer je kiest voor laminaat of pvc kun je de vloer redelijk makkelijk zelf leggen. Ga je voor tapijt of vinyl? Dan is het het handigst als je een professional inschakelt. Behangen en schilderen hoeven helemaal geen probleem te zijn. Dit kun je, na het kijken van wat tutorials heus zelf. Je tiener weet wel waar deze filmpjes te vinden zijn. En dan… dan kan het echte inrichten beginnen. Je zorgt ervoor dat je alle spullen naar de kamer brengt. Zet ze daar pas in elkaar. Anders heb je zomaar kans dat het bed of de kast niet door de deuropening past. Nu nog even aankleden met wat leuke accessoires en de kamer van je tiener kan er weer een flink aantal jaren tegen.

En dan het moeilijkste: het loslaten

Eigenlijk wil je zeker weten dat al het huiswerk af is voor er plaatsgenomen wordt op de nieuwe game-stoel. Maar ja, hoe ga je dat controleren? Het is een kwestie van goede afspraken maken en misschien zo hier en daar eens meekijken in het systeem van de school. Verder moet je tiener het echt zelf ontdekken. Alle tijd die besteed wordt aan gamen wordt niet besteed aan huiswerk…

Reageren is niet mogelijk.