Korsetten in alle soorten en maten

Korsetten in alle soorten en maten

Waarschijnlijk heb je wel eens van een korset gehoord. Een korset is een soort kledingstuk wat al ontzettend lang gedragen wordt door de vrouw. Alleen lang niet iedereen weet hoe het nu eigenlijk komt dat het korset zo veel gedragen werd, ze zitten toch helemaal niet lekker? In dit artikel gaan we jou laten zien wat nu eigenlijk de oorsprong is geweest van dit bijzondere kledingstuk, zo weet je gelijk waarom de mensen dit nu eigenlijk droegen.

De middeleeuwen

Het korset werd voornamelijk gedragen door de vrouwen van adel in de middeleeuwen. De mannen vonden het mooi staan, dit kwam voornamelijk door het feit dat de boezem van de vrouw toch omhoog wordt geduwd. De vrouw had in die tijd niet al te veel te zeggen, ze kon er dan ook niet echt tegenin gaan. Na de Franse revolutie is het gebruik van het korset wel afgenomen, de adel kreeg nu eenmaal minder macht en de tradities van die tijd werden toch als het ware een beetje afgebroken. Dit is dan ook de reden dat we vandaag de dag nog maar weinig mensen zien die het korset omhebben. Vooral voor het gemak is het uit de wereld geholpen, doordat ze zo strak werden aangetrokken zat het nu niet bepaald lekker voor de vrouw. Door de loop der jaren zien we dan ook dat de kleding van de vrouw steeds losser ging zitten, de vrouwen hadden er niet meer zo’n zin in om helemaal bekneld te zitten. Dit is natuurlijk wel te begrijpen, ze zaten nu eenmaal super strak!

Wie draagt er nog een?

Er zijn nog twee groepen vrouwen die het korset omheeft. Laten we eerst eens gaan kijken naar de eerste groep, dit is de groep met vrouwen die te zwaar zijn. Het blijkt dat een deel van de te dikke vrouwen in Nederland een korset draagt omdat ze zich toch een beetje schamen voor hun gewicht. Door het korset wordt de buik als het ware toch ingehouden, hierdoor valt het helemaal niet op dat iemand een paar kilo te zwaar is. Fijn zit het niet, maar het werkt wel natuurlijk. Al is afvallen nog altijd een betere keuze.
De andere groep vrouwen die het korset draagt is natuurlijk de groep vrouwen die het gewoon mooi vindt. Er zijn dan ook diverse soorten lingerie setjes te vinden die een korset hebben, deze worden dan ook nog altijd vrij goed verkocht. De vrouwen die dit dragen voelen zich toch goed wanneer ze er een aan hebben, hier is niets mis mee toch? Het korset is dus aanzienlijk minder bekend geworden over de loop der jaren, echter draagt een deel van de vrouwen nog altijd dit unieke en aparte kledingstuk.

Reageren is niet mogelijk.