Gekke bulten in je tuin?

Gekke bulten in je tuin?

Tuinier

Mijn zwager is een echte tuinier. Althans, dat is hij op papier. Hij heeft namelijk altijd in de gaafste lofts en appartementen gewoond en baseerde dit feit puur op het feit dat zijn kamerplanten niet doodgingen als hij twee dagen weg ging en dat zijn Albert Hein moestuintje op het balkon ook welgeteld drie uitgegroeide plantjes leverde. Toen hij verhuisde naar een huis met tuin had hij er dus  enorm veel zin in om in de tuin te gaan klussen. Bijna wekelijks was hij hier in bezig en stuurde hij foto’s van zijn resultaat. En eerlijk is eerlijk: het zag er inderdaad prima uit zo. Hij had het geduld wat veel mensen niet hebben met planten en kosten noch moeite werden gespaard.  

Bulten

Echter, op de verjaardag van mijn moeder, kwam ik van de week weer naast hem te zitten. Hij vertelde over zijn tuin en waar hij tegenaan botste in zijn tuiniertalenten: er waren allemaal rare bobbels te zien in zijn tuin. Ik vond de omschrijving wat vaag en snapte niet helemaal wat hij hier mee bedoelde, dus ik gaf aan dat ik volgende week wel even mee kon kijken als ik toch langsging bij mijn zusje. Zij houdt zich overigens totaal niet bezig met het hele tuinstukje van hun huis. Als het aan haar ligt gaan er gewoon tegels in of stort ze een berg beton. Lekker makkelijk.

Mol

Ik ging de week erna dus langs om te zien waar mijn zwager het over had – en moest heel hard lachen toen ik in de tuin aankwam. Deze gekke bulten waar hij het over had was geen raar fenomeen wat alleen in zijn tuin voorkwam, zoals hij het op de verjaardag had omschreven: hij had een mol in de tuin. Toen ik dit vertelde veranderde zijn ogen in schoteltjes. Hij dacht altijd dat mollen onschuldige lieve beestjes waren zoals in de kinderboeken, niet dat ze zijn tuin zo erg kapot konden maken! De boodschap was duidelijk: de mol moest er uit. Hij had hard zijn best gedaan op deze tuin en liet dat niet zomaar verpesten door zo een klein beestje. Hij zou de mol vangen, al was het het laatste wat hij zou doen. Maar hoe? Ik wees hem daarom op mollen klemmen. Hiermee hoef jij weinig werk te verrichten maar is de mol snel gevangen. Hij had de mol uiteindelijk binnen een week te pakken en heeft zijn tuin hersteld. Eind goed al goed!

Reageren is niet mogelijk.