Griekenland voor een actieve vakantie vol sport

Griekenland voor een actieve vakantie vol sport

Griekenland is niet alleen maar een luilekkerland met eilandjes. Je kunt er ook heel leuk actief op vakantie. Dus wil je graag op vakantie, maar wil je toch ook actief blijven? Dan is Griekenland ook voor jou een optie. In deze blog vind je de verschillende mogelijkheden tot activiteiten die je daar zou kunnen doen. Je kunt verschillende watersporten beoefenen, maar ook op het land kom je goed aan je trekken.

Zeilen, daar staat Griekenland bekend om

Je kunt in de Ionische en Aegische zee bij Griekenland prachtig zeilen. Als je dat wil combineren met avonturieren: veel van de eilandjes die daar zijn, zijn nog helemaal onbewoond. Als je de spanning aan durft kun je aanmeren en even gaan kijken op een onbewoond eiland. Naast normaal zeilen zijn er in dit gebied ook veel zeilwedstrijden voor de echte serieuze zeilers onder ons. Ook is het goed om tijdens je zeiltochten naar beneden te kijken of om duikspullen mee te nemen. Er is een schat te vinden aan mooie dingen onderwater, zoals mooie riffen, onderwater grotten, schipwrakken, enzovoorts.

Andere watersporten

Naast zeilen zijn er nog andere watersporten die je makkelijk kunt beoefenen in Griekenland. Je kunt bijvoorbeeld windsurfen een keer proberen, dat is in Nederland al een vrij populaire sport maar in Griekenland is het weer er aangenamer voor. Verder kun je kite-surfen. Ook wakeboarden en waterskiën hoort bij deze tak van sport. Het is heel makkelijk om hier middelen voor te krijgen bij de kust, omdat het populair is. Als je wakeboarden en waterskiën ook te heftig vindt, er bestaat een sport en die heet knieboarden. Dan ga je met je knieën in een board en kun je achter een boot aan hangen. Het is ontzettend grappig om te zien en om te doen.

Landinwaarts

Naast alle watersporten die hierboven genoemd zijn, kun je ook op het land van Griekenland leuke sporten beoefenen. Zo vind je op Kalymnos de beste rotswanden om te beklimmen die je ooit gezien hebt. Op Kreta kun je ontzettend goed trektochten maken. Kreta is overigens niet de enige plek, je kunt van de berg van de goden (Olympus) gaan naar Meteora. Je kunt letterlijk heel Griekenland te voet doorlopen als je dat zou willen. Daarnaast kun je goed mountainbiken door de hoogteverschillen. Wist je trouwens dat je in Griekenland ook kunt skiën! Als het winter is zijn er ski mogelijkheden bij Parnassos, Kalavryta, Erytania en Vasilitsa. Genoeg opties voor sporten in Griekenland dus!

Reageren is niet mogelijk.