Philipp Plein: van interieurartikelen naar modemerk

Philipp Plein: van interieurartikelen naar modemerk

Van interieurontwerp naar een modemerk lanceren, er zijn maar weinig mensen die deze stap zetten maar… Philipp Plein was er hier een van. Je zou het in eerste instantie niet zo snel bedenken maar voor deze man niet meer dan een logische stap.

 

Het ontstaan van Philipp Plein

Meneer Plein werd rond 2004 razend populair door de meubels die hij maakte. Hij heeft verschillende fauteuils, sofa’s, krukken, stoelen, etc. naar de markt gebracht die erg goed in de smaakt vielen. De interieurontwerper gebruikte voor zijn meubels veelal exotische leersoorten. Zonde natuurlijk om de overgebleven materialen hiervan weg te gooien dus besloot hij om hier iets anders mee te doen. Philipp Plein begon in met het maken van tassen en accessoires. Naast de meubels die hij dus al maakte bracht hij ook deze items naar de markt en, net als bij zijn meubels, was het publiek ook razend enthousiast over deze artikelen. Philipp Plein viel op door zijn concept, het gebruiken van overgebleven materialen, wat niet veel ontwerpers in die tijd deed.

 

Philipp Plein als modemerk

De kleding van Philipp Plein staat bekend om zijn leren items, de strass-steentjes en gescheurde spijkerbroek maar waar wat het merk echt kenmerkt is toch wel de lachende schedel in swarovski steentjes en het logo van het merk PP. De lachende schedel is vooral terug te zien in de winkels, op de catwalk en op websites. Voor de kleding wordt vooral gebruikt gemaakt van het logo, PP, of wordt er een simpele doodskop gebruikt met twee botten. De kleuren die in de collectie worden gebruikt zijn vooral zwart, grijs, wit en denim. Hiermee draagt Philipp Klein toch altijd nog een beetje het Rock ‘n roll imago naar buiten toe.

 

De sneakers van Philipp Plein

Wat ons vooral opviel aan de collectie zijn de sneakers. De sneakers die Philipp Plein heeft onderworpen zijn gaaf, super gaaf! Voor zijn ontwerp heeft hij eigenlijk gewoon de basis sneakers gepakt maar onwijs stoere details toegevoegd. Zo zijn er sneakers met bloemenprint die er wat zachter uitzien of sneakers met zilveren studs en het logo van Philipp Plein in het zilver afgebeeld. Mocht je opzoek zijn een eyecatcher die je outfit echt afmaakt, dan mogen deze toffe items echt niet ontbreken.

 

De prijs die je betaald voor een item uit de collectie van Philipp Plein ligt wel iets hoger dan normaal maar dat zijn deze producten dan ook wel meer dan waard. Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over dit merk. Dat wordt shoppen!

Reageren is niet mogelijk.