Handige hulpmiddelen inschakelen voor gezond leven

Handige hulpmiddelen inschakelen voor gezond leven

Bij een gezond leven denken we vaak aan goed eten, genoeg sporten en genieten met mate. Ik weet echter uit ervaring dat een goede werkhouding en gebruik van hulpmiddelen ook wel degelijk bijdraagt aan een gezond leven. Ieder jaar zijn er weer genoeg Nederlanders die zich op werk bezeren waardoor hun gezondheid nadelig wordt beïnvloed. Daarom wil ik vandaag even stilstaan bij handige hulpmiddelen voor werk. Dit kan van alles zijn: van bureaustoelen tot aan steekwagens. Er is voor vrijwel iedere branche wel een hulpmiddel te vinden die jouw werk een stuk makkelijker, gezonder en eenvoudiger maakt. Gezond aan het werk gaan is aan het einde van de dag namelijk zo ontzettend belangrijk.

Niet meer vanuit de rug tillen

Zoals ik al eerder vermeldde, zit bij veel beroepen een ongelukje in een klein hoekje. Je kunt namelijk door bijvoorbeeld verkeerd tillen direct een slechtere gezondheid krijgen. Veel mensen in diverse branches tillen bijvoorbeeld vanuit hun rug. Op de lange termijn kan dit voor serieuze beschadiging van de rugspieren veroorzaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig komt de logistieke sector met de oplossing in de vorm van ontzettend handige en verschillende steekwagens. Voor diverse bedrijfstakken zijn bijbehorende steekwagens te vinden vandaag de dag.

Ben je bijvoorbeeld automonteur en moet je regelmatig banden sjouwen? Dan kan een steekkar speciaal voor banden een uitkomst zijn voor jou. Niet alleen til je dan geen zware banden meer, je hebt tevens een veilige plek om tijdelijk de banden op te bewaren. Moet je voor jouw werk daarentegen regelmatig goederen een trap op tillen? Dan wordt het tijd dat jouw baas investeert in een trapsteekwagen. Zo kan ik nog wel uren doorgaan met voorbeelden geven hoe steekwagens een positief effect kunnen hebben op jouw gezondheid. Uiteraard zijn er nog meer handige hulpmiddelen!

Nog meer handige hulpmiddelen

Wanneer je een kantoorbaan hebt, zul je niet zo snel jouw rug vertillen. Je loopt echter nog steeds wel risico op een slechtere gezondheid. Dit keer is een slechte werkhouding achter het bureau de oorzaak. Investeer daarom in een goede bureaustoel waarmee je automatisch de juiste houding aanneemt. Daarnaast is het ook een idee om een zit-sta bureau aan te schaffen. Te lang zitten is namelijk voor geen enkele mens gezond. Met een zit-sta bureau word je automatisch getriggerd om afwisselend te staan en te zitten. Dat is natuurlijk wel zo fijn! Beweging draagt altijd bij aan een betere gezondheid. Heb je geen budget om te investeren in dit soort handige kantoorhulpmiddelen? Dan kan een wandeling tijdens de lunch al een verschil maken.

Reageren is niet mogelijk.