Het stappenplan tot een mooie tuin

Het stappenplan tot een mooie tuin

Buitenruimte

Er is niks zo een toegevoegde waarde voor je huiselijk geluk als een tuin. De meeste van ons zijn er mee opgegroeid, met name omdat de huizen vroeger bijna standaard met een tuin of een groot dakterras werden gebouwd. Er was immers ruimte voldoende. Tegenwoordig dat wel anders. Tuurlijk, in de verre uithoeken van ons land is er voldoende plek over voor goede huizen met mooie tuinen, maar in de randstad lijkt het een aflopend verhaal. Steeds meer flats worden er uit de grond gepompt, de meeste zelfs zonder balkon. Ik vraag me zó af waarom je op dit manier nieuwbouw zou ontwerpen terwijl de meeste mensen écht wel weten dat je zonder buitenruimte aan je huis een stukje geluk van jezelf ontneemt. Hoeveel moeite is het nou om in de bouw ook een balkonnetje mee te nemen zodat de toekomstige bewoners lekker even buiten kunnen staan?

Plan

Ik ben geen bouwkundige. Misschien is het namelijk wel heel lastig, en overschat ik het nu gewoon. Ik weet het niet, en ik weet ook niet of ik je het in de toekomst ga kunnen vertellen. Wat ik wel weet is dat wij wonder boven wonder wel een huis met een tuin hebben. Hij is niet zo groot als hij op het platteland zou zijn, maar groot genoeg om er wat van te maken. We hebben zo een dertig vierkante meter aan grond waar we wat leuks mee kunnen doen. Als we dit een beetje efficiënt inrichten, wordt het allemaal hartstikke mooi. Daarvoor hebben we het volgende plan:

  1. Eerst gaan we de planten er uit halen. Hoewel ik van groen houd, is de tuin nu eerder overwoekerd. Dat is natuurlijk niet zo mooi.
  2. We gaan op zoek naar fijne tuinmeubelen. Online heb ik er al een paar gezien die ik graag zou willen, en ik denk dat het een grote toegevoegde waarde wordt om die hier ook gewoon te hebben staan zodat we er na werk lekker op kunnen zitten.
  3. We willen een deel van de tuin betegelen voor een terrasje. Daar kunnen de tuinmeubelen dan ook staan zonder dat ze wegzakken in het gras of door de planten worden opgenomen en we ze niet meer zien.
  4. Als klapper op de vuurpijl willen we ook een enorme barbecue toevoegen. Barbecuen vind ik een onwijs gezellige gelegenheid en ik kan niet wachten om mijn eigen feestjes hiermee te organiseren.

Stap één is nu bijna klaar. Als we zo doorgaan hebben we in het najaar een prachtige tuin waar we heerlijk in kunnen zitten. Ik kan niet wachten.

Reageren is niet mogelijk.