Ontdek de voordelen van zakelijke groene energie

Ontdek de voordelen van zakelijke groene energie

Groene energie grootzakelijk of groene zakelijke energie voor MKB’ers brengt veel voordelen met zich mee. Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend onderwerp op de agenda van ondernemers in Nederland. De Wet Milieubeheer verplicht ondernemers om duurzamer te werken: bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken, moeten kunnen aantonen dat ze energiebesparende maatregelen binnen de onderneming nemen. Hierbij is het investeren in groene stroom een van de gemakkelijkste stappen die je kunt nemen. Daarom hebben we in dit artikel enkele voordelen van groene energie voor de zaak voor je op een rij gezet. Zo weet je binnen no time waarom ook jij als ondernemer moet kiezen voor groene stroom.

Groene energie is beter voor het milieu

Het eerste voordeel is misschien wel de belangrijkste: willen we dat de wereld blijft functioneren, dan móeten we groene stappen ondernemen. Groene energie is veel beter voor het milieu dan de grijze energie waar we vandaag de dag nog veelvuldig gebruik van maken. Dat is ook best logisch wanneer je beide energiebronnen met elkaar vergelijkt: groene energie halen we uit natuurlijke bronnen, zoals de wind, de zon en het water. Grijze energie moet daarentegen uit fossiele brandstoffen worden gehaald; stoffen die op kunnen en waarbij bij het verkrijgen ervan veel CO2 vrijkomt. Bij groene stroom is dit niet het geval, waardoor groene energie een stuk beter is voor het milieu en dus voor de wereld.

Groene energie wordt steeds goedkoper

Nog meer goed nieuws: groene energie wordt steeds goedkoper, ook wanneer we het over zakelijke groene energie hebben. De energiemarkt staat niet stil en juist nu er veel meer vraag dan ooit is voor groene energie komen er steeds meer bedrijven op de markt die groene zakelijke stroom aan kunnen bieden. Daarnaast zijn er, voornamelijk voor zakelijke afnemers, diverse subsidies en andere vergoedingen aan te vragen wanneer je overstapt op groene stroom. Bij zakelijke zonnepanelen mag je bijvoorbeeld nu nog gebruik maken van de salderingsregel, waarbij je geld terug krijgt op alle zakelijke energie die je teruglevert. Je bent overigens niet verplicht om zelf groene energie te produceren, je kunt ook ‘gewoon’ voor een groene energieleverancier gaan. Op Minder.nl vind je met de vergelijkingstool binnen enkele seconden de beste aanbieder voor jouw bedrijf.

Klanten kiezen sneller voor groen bedrijf

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken of je iets merkt van de overstap van grijze naar groene stroom. De stroom die uit je stopcontact komt, is gewoon hetzelfde maar dan met een groen karakter. Wat dat betreft verandert er dus niet. Wat wel kan veranderen, is de rest van je bedrijfsvoering. De overstap naar groene energie is een mooi begin van verder groen ondernemen. Wist je dat klanten eerder voor een bedrijf kiezen dat bezig is met duurzaamheid? Hoewel dit niet de belangrijkste reden is om over te stappen op onder andere groene energie is het wel mooi meegenomen dat je met dit soort veranderingen ook nog eens meer klanten kunt trekken. Wees daarom altijd transparant en duidelijk in welke groene stappen jullie binnen het bedrijf nemen. Op die manier weet iedereen die met het bedrijf te maken heeft, klant of medewerker, waar jullie aan toe zijn.

Reageren is niet mogelijk.