Hoe richt je een thuiswerkplek zo ergonomisch compleet in?

Hoe richt je een thuiswerkplek zo ergonomisch compleet in?

Tijdens het afgelopen jaar is het ineens heel normaal geworden om vanuit huis te werken. Dit kan voor sommige mensen nog steeds best wel wennen zijn. De rust vinden in je eigen huis kan lastig zijn en dit heeft deels met de inrichting te maken. Probeer daarom goed na te denken over de manier waarop je werkplek ingericht wordt. 

Probeer een rustige plek te creëren

Het is voor een groep mensen niet fijn om thuis te werken omdat zij hier sneller afgeleid raken dan wanneer zij op kantoor werken. Daarom is het als je toch vanuit huis moet werken van belang om goed na te denken over hoe je een rustige plek kunt creëren voor je werk. Het is bijvoorbeeld een goed idee om op je slaapkamer te gaan zitten en hier zo min mogelijk andere spullen in neer te zetten. Hoe meer dingen je om je heen kunt zien, hoe groter de kans is dat je afgeleid raakt. Het is daarom een goed idee om op zoek te gaan naar een kamer die grotendeels leeg is en waar de rest van het gezin niet zomaar komt. 

Een printer is erg handig

Wanneer je aan het werk bent kan het fijn zijn om formulieren uit te kunnen printen.  Zorg er daarom voor dat je een goede printer in de buurt van je werkplek hebt. Je hoeft deze niet per se op dezelfde kamer te hebben als waar je werkt. Wel kan dit erg handig zijn omdat je dan niet op en neer hoeft te lopen. Maak voor jezelf de overweging waar de printer voor jou op de meest gunstige plek staat. Als je weet dat de kans groot is dat je liever niet naar beneden loopt om wat te printen, dan kan je hem beter op je werkplek houden. 

Je moet er bij een printer voor zorgen dat je de juiste cartridges hebt zodat je altijd kunt printen. Niet iedere cartridge past namelijk in elke printer. Wanneer je bijvoorbeeld een printer van Canon hebt, moet je inktcartridges Canon aanschaffen. Als je inktcartridges van een ander merk koopt dan kan het zijn dat dit zorgt voor een storing. 

Een goede werkhouding is van belang

Als je veel op dezelfde plek zit tijdens je werk dan is het van belang dat je goed nadenkt over je werkhouding. Mensen die te lang in een slechte werkhouding zitten, kunnen last krijgen van hun rug of van andere delen van het lichaam. Je kunt daarom het best een ergonomische stoel kopen zodat je werkhouding goed is. 

Reageren is niet mogelijk.