Luchtkussen enveloppen als oplossing voor eindeloos verpakkingsmateriaal

Luchtkussen enveloppen als oplossing voor eindeloos verpakkingsmateriaal

Als vrouw heb ik in mijn leven al een aantal fases gehad waarin ik binnen korte tijd zo snel mogelijk van mijn enorme collectie sieraden en prullaria af wilde, maar het zonde vond om alles zomaar weg te gooien. Ik besloot dan de hele boel te fotograferen en op Marktplaats te zetten. Vervolgens moest ik elk item apart inpakken, met krantenpapier, plastic of zakjes en alles driedubbel dichtplakken met plakband. Elke keer als er dan weer een pakketje op de bus ging schaamde ik mij een beetje voor mijn amateuristische inpak kwaliteiten. Later in mijn leven bleek oude spulletjes verkopen wel een hobby van mij en zo stuurde ik vaak ook grotere pakketten op zoals boeken en cd’s. Ook hier kwam ik weer tegen dat alles met meerdere laagjes verpakkingsmateriaal op de post ging en nooit had ik eigenlijk bedacht dat het misschien ook anders kon. Dat moment van inzicht kwam pas dit jaar.

Luchtkussens?

De grootste vondst was de luchtkussen enveloppen: geloof het of niet, het zijn enveloppen met luchtkussentjes aan de binnenkant. Aan de buitenkant papier met van binnen van dat bubbeltjesplastic waar je als kind zo graag de lucht uit kneep (*pang*). Je hebt ze in allerlei vormen en maten en de eerste set vond ik bij het lokale postkantoor. Later vond ik voor een veel kleiner bedrag een site waar je meteen een doos van 200 stuks had. (Zie de link voor het hele assortiment). Waarom had ik nog nooit eerder van deze enveloppen gehoord? Nu kon ik de kleinste spulletjes tot boeken en cd’s inpakken en versturen zonder eindeloze lagen los plastic en papier te gebruiken. Op de envelop plak ik een zelfklevende sticker die de ontvanger er gemakkelijk zelf weer af kan halen zodat de envelop hergebruikt kan worden (mits niet alle bubbeltjes door de kinderen (lees: jou) plat gedrukt worden). Bovendien ogen deze enveloppen een stuk professioneler dan mijn eigen gefabriceerde inpak materialen.

Ik heb nog niet alle soorten en maten aangeschaft maar ze variëren van 10 bij 15cm tot 35 bij 50 cm, groot genoeg voor een flink boek of een dvd box. Oh en nog een extra gratis tip: wil je er zeker van zijn dat je pakketje heelhuids zijn bestemming bereikt, doe dan twee enveloppen over elkaar heen, zo blijft de inhoud zeker intact!

Reageren is niet mogelijk.