Starten met duurzaam ondernemen? Volg deze tips

Starten met duurzaam ondernemen? Volg deze tips

Duurzaam ondernemen is hip. Dat is een hartstikke goed teken! Want naast het feit dat groener werken als een trend wordt gezien, is het een onmisbare ontwikkeling waarmee ondernemers een steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. Het grote voordeel van beginnen met duurzaam ondernemen is de gedachte dat klanten vandaag de dag sneller kiezen voor een groen bedrijf dan voor een bedrijf dat helemaal niets doet aan duurzaamheid. Je kunt er als ondernemer ook nog eens een aardig zakcentje aan over houden. Kort samengevat: grote kans dat duurzamer ondernemen ook iets voor jou is! In dit artikel geven we je enkele eenvoudige tips hoe je hiermee kunt beginnen.

Overstappen op groene energie

De belangrijkste en misschien wel een van de gemakkelijke stappen die je zelf kunt ondernemen, is de overstap naar groene energie MKB of een andere vorm van groene zakelijke energie. Tegenwoordig is er een veel ruimere keuze wanneer het gaat om energieleveranciers van groene zakelijke energie. Zij wekken duurzame energie op uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dit is een stuk beter dan hoe grijze energie wordt opgewekt, namelijk door het uitputten van fossiele brandstoffen. Daarnaast komt er bij het produceren van groene energie veel minder CO2 vrij, waardoor deze optie beter is voor het milieu. Ook bij groene zakelijke energie kun je voor een goedkope optie gaan. Je vindt de beste aanbieding door meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken met behulp van een energievergelijker. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker.

Zelf energie opwekken op de zaak

Wil je meteen all the way gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf groene energie op te wekken. Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van zelf opwekken van energie. De meest voordelige manier voor ondernemers is om te kiezen voor zakelijke zonnepanelen. Op basis van wat je nodig hebt aan energie check je hoeveel zonnepanelen je moet aanschaffen. Natuurlijk vergt dit de nodige kosten: zonnepanelen zijn niet goedkoop maar worden wel steeds minder duur. Voor ondernemers zijn er anno 2019 in ieder geval nog diverse subsidies en vergoedingen aan te vragen bij zakelijke zonnepanelen. En vind je zo’n investering te veel? Dan kun je er in het begin ook nog voor kiezen om zakelijke zonnepanelen te huren.

Kies voor tweedehands kantoorartikelen

Een andere trend die we steeds vaker zien, is het kopen van tweedehands kantoorartikelen zoals apparatuur en meubels. Er zijn steeds meer (web)winkels die zich richten op de verkoop hiervan. Met het jaar zijn er immers meer bedrijven in Nederland dus er is ook meer vraag naar meubilair en apparaten. Hierbij kan een gebruikte laptop of smartphone prima nog een ronde mee, helemaal nadat zo’n apparaat helemaal is opgelapt. Bekijk daarom eens wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn omtrent refurbished desktops, laptops, tablets en/of smartphones. Zoek direct ook even naar (web)shops waar je terecht kunt voor tweedehands bureaustoelen, tafels, kasten en meer. Met deze stappen heb je in ieder geval al een goed begin gemaakt tot een duurzamer bedrijfsleven. Ga jij er ook mee aan de slag?

Reageren is niet mogelijk.