Mijn ervaring met veganistisch eten

Mijn ervaring met veganistisch eten

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker en wordt ook erg populair: veganistisch eten. Veel mensen zien het ook als een experiment of een trend. Het volhouden van veganistisch eten is daarentegen een hele opgave. De beweegreden waarom mensen kiezen voor deze levensstijl is variërend. De een kiest ervoor omdat hun lichaam er vervelend op reageert, de ander omdat ze het gezond vinden. Ik ben er eigenlijk meer mee begonnen als een uitdaging wat uiteindelijk zo goed beviel dat ik er mee door ben gegaan.

Veganistisch eten, wat is dat?

In het kort: veganisten eten niets dat afkomstig is van een dier. Ze eten geen vlees, geen vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren en andere producten met dierlijke ingrediënten. Veel mensen denken dan dat er niets anders overblijft als groente om te eten, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel vleesvervangers. Ook letten veganisten vaak op hun gebruik van kleding of verzorgingsproducten. Denk aan bont en leer. Ook make-up merken die testen op dieren worden gemeden. De ene veganist is alleen gefocust op het eten, de ander let echt op alles. En dan bedoel ik ook echt alles.

Voedingssupplementen

Wanneer je gezond en gevarieerd eet, krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Als je je een beetje aan de Schijf van Vijf houdt hoef je niet bang te zijn aan te kort aan vitamines, mineralen of vetzuren. Met veganisten is het altijd maar de vraag of je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt, ook al eet je alles.

Ik merkte na een tijdje veganistisch eten dat ik altijd een beetje zwakjes was. Het was niet dat ik me ziek voelde maar ik was ook nooit echt fit. Ik deed een beetje onderzoek naar alles wat ik binnenkreeg en wat ik miste sinds mijn voeding veranderde. Van mensen in mijn omgeving kreeg ik de tip om eens te kijken naar voedingssupplementen. Zo kwam ik uit bij een website die mineralen, vitamines, magnesium en zink supplementen aanbiedt. Het is geschikt voor glutenvrije en lactosevrije gebruikers. Ook wordt het vooral aangeraden aan vegetariërs en veganisten. Ik besloot extra mineralen en vitamines te slikken en te kijken of ik verandering zou zien. Het had een positieve bijdrage op mijn gezondheid en begon me steeds fitter te voelen. Ik heb van tevoren ontzettend onderschat dat veganistisch eten niet altijd gezond hoeft te zijn op het moment dat je voedingsstoffen mist. Zorg er dus altijd voor dat je goed advies krijgt en onderneem actie als je je er niet prettig bij voelt!

Reageren is niet mogelijk.