Op deze drie manieren word je thuis fitter!

Op deze drie manieren word je thuis fitter!

We zitten in een lockdown. Dit betekent dat je zelf fit moet blijven in je eigen huis of in de omgeving waar je woont. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen, maar hoe kom je nou het beste deze periode door op een fitte manier? In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij jezelf fit kan houden.

Sportmaterialen aanschaffen en gebruiken

Veel mensen halen verschillende sportapparaten en attributen in huis. Deze spullen kunnen erg prijzig zijn maar het zorgt er wel voor dat je fit blijft. Om langere tijd van je spullen te kunnen genieten is het slim om de spullen goed op te bergen. Voornamelijk fitnesspullen zijn erg gewild, en wordt veel gestolen. Het is slim om bijvoorbeeld camera beveiliging te installeren om inbraken te voorkomen en/of vast te leggen. Hiermee zorg je ervoor dat de fitnessspullen niet een aanleiding worden voor het stelen van meerdere spullen binnenshuis die (ten opzichte van de fitnessspullen) minder goed zichtbaar zijn.

Plan maken

Wanneer je fit wil blijven is het slim om een plan te maken. Daar waar je eerder afsprak met vrienden om te gaan sporten, of je inschreef voor groepslessen, zit je nu niet meer vast aan een verplichting. Het is daarom verstandig een plan te maken waarin je jezelf weliswaar verplicht om te gaan sporten. Online zijn er verschillende sportschema’s te vinden die je verder kunnen helpen. Van krachttraining tot hardloopschema’s, ze zijn er allemaal. Met een plan spreek je ook met jezelf af wat je doelen zijn. Je doelen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je een bepaald kilo wilt afvallen, of dat je 4 keer per week actief in beweging wilt zijn. Per persoon verschilt het wat zijn of haar doelen zijn.

Online challenge

Er zijn de afgelopen tijd ontzettend veel online challeges gestart. Vanuit huis kan je meedoen met bijvoorbeeld groepslessen of andere manieren van sporten. Wanneer je je verbindt aan een challenge zal je gemotiveerder gaan sporten. Vaak kan je bij een challenge deelnemen aan een groep (via Facebook bijvoorbeeld). Hierin delen andere wat ze doen, wat hun resultaten zijn en hoe ze het aanpakken. Hierdoor kan je inspiratie opdoen en dit zelf ook toepassen, waardoor je zelf je eigen manier en ritme vindt. Je verbinden aan een challenge zorgt ervoor dat je ergens naartoe werkt. Zo’n challenge duurt meestal een aantal dagen/weken. Denk bijvoorbeeld aan de 30 dagen challenge waarbij je elke week verschillende spiergroepen aanspreek om te trainen.

Reageren is niet mogelijk.