Pvc vloeren voor in je huis

Pvc vloeren voor in je huis

Eens in de zoveel tijd is het weer nodig om je huis te restylen. Vaak kiezen mensen voor een nieuwe kleur verf of behang op de muur, kopen ze een nieuwe bank en wellicht wat andere meubels. Maar een nieuwe vloer behoort ook zeker tot de opties! Wij raden de lezers van flex magazine aan om te kijken naar pvc vloeren. Pvc vloeren zijn mooi, makkelijk schoon te houden en zeker betaalbaar. Er zijn ontzettend veel redenen om te kiezen voor een pvc vloer. We zetten in deze blog de voordelen voor u op een rij.

Wat zijn pvc vloeren?

Pvc vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Sommige mensen vinden dat pvc vloeren op laminaat vloeren lijken, maar er zit wel degelijk een groot verschil in. De samenstelling van pvc vloeren is voornamelijk kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Laminaat is opgebouwd uit verschillende laagjes. De toplaag is van kunststof, zodat de vloer goed tegen een stootje kan. De toplaag kan variëren in dikte, wat vaak in relatie staat tot de prijs en tot de duurzaamheid van de vloer.

Voor en nadelen

Pvc vloeren zijn ten opzichte van andere vloeren ijzersterk. Ze kunnen jaren mee aangezien ze nauwelijks krassen vertonen. Ook lijken ze qua uiterlijk erg op een houten vloer. Dat is een goed alternatief voor duur parket. Ze zijn geschikt voor vloeren met vloerverwarmingen en kunnen goed tegen vocht en water.

Er zitten eigenlijk geen nadelen aan pvc vloeren. Je moet er alleen op letten dat je ze niet in contact brengt met rubber. Dus voorzie je stoelen en tafelpoten van vilt.

 

Uiteindelijk moeten de vloeren natuurlijk ook gelegd worden. Als u hier zelf niet zo goed in bent kunt u contact opnemen met de leverancier of winkel die de pvc vloeren verkoopt om de vloer te laten leggen. Het zou zonde zijn om dit zelf te doen en het resultaat te verpesten. We raden de lezers van flexmagazine dus ook aan het te laten doen door een professional.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Wil je niet teveel geld uitgeven, maar wel een mooie klassieke houtlook in je huis? Ga dan voor pvc vloeren! We garanderen je dat je daar geen spijt van zult krijgen.

 

Reageren is niet mogelijk.