TV plafondbeugel voor een goede lichaamshouding

TV plafondbeugel voor een goede lichaamshouding

Bij het naar de sportschool gaan of thuis sporten is het soms fijn om een televisie voor je te hebben. Het houdt je bezig terwijl je zware oefeningen doet, of je kunt het gebruiken om uitleg te krijgen over bepaalde oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan aerobics doen voor de televisie thuis. Wat fijn is aan dit soort dingen is dat de televisie op de juiste hoogte is. Voor het sporten moet dit vrij hoog zijn zodat je postuur goed blijft. Een TV plafondbeugel is daarvoor de oplossing bij uitstek. Met een TV plafondbeugel hangt je TV op de juiste hoogte, en bovendien hangt hij veilig.

Denk aan je postuur

Er zijn verschillende soorten TV beugels, maar een TV plafondbeugel is het handigst voor het sporten. Doordat je niet naar beneden kijkt als je staand of zittend aan het sporten bent, houd je je rug recht. Vaak ga je als je naar beneden moet kijken voor een televisie toch een beetje hangen. Ook is het slecht voor je nek. Een beetje omhoog kijken is dan wat beter. De TV plafondbeugel hoeft natuurlijk niet letterlijk de televisie aan het plafond te hangen, maar hoog aan de muur is goed. Ook bij weightlifting is je postuur belangrijk. Heb je geen televisie voor je, denk hier dan alsnog aan.

De TV hangt veilig

Ook belangrijk aan een TV plafondbeugel is dat de televisies veilig opgehangen zijn. Doordat ze best hoog hangen kunnen mensen er niet zo makkelijk bij. Als je zelf een sportschool runt weet je dat dit soms een nachtmerrie kan zijn en dat er dan veel geklaag komt van anderen. Je moet mensen niet deze controle geven. Ook kan hij niet per ongeluk omgestoten worden of andere narigheden.

Soorten TV plafondbeugel

Als je zelf op zoek bent naar een TV plafondbeugel is het belangrijk om te weten wat voor soorten er zijn. Zo heb je TV plafondbeugels die vastgezet kunnen worden op één plek of gewoon helemaal niet kunnen bewegen. Ook heb je beugels die kunnen draaien en beugels die kunnen kantelen. Bedenk wel: hoe meer opties, hoe handiger (natuurlijk). Er zijn zelfs TV plafondbeugels die 360 graden draaien, die kun je dus in het midden van een ruimte plaatsen. Een TV plafondbeugel moet wel de juiste VESA maat hebben voor de televisie die je er in wilt plaatsen. Daarmee monteer je hem. Hopelijk ben je na het lezen wat wijzer geworden over deze beugels en wat je er mee kan, gebruik hem thuis om lekker mee te sporten!

Reageren is niet mogelijk.