De beste aanraders voor jouw volgende vakantie

De beste aanraders voor jouw volgende vakantie

Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Het idee van zon, zee en strand met een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een mooie stad ontdekken is een heerlijke gedachte. En hoewel we vorig jaar onze vakantieplannen iets anders hebben moeten inrichten kunnen we deze zomer weer op reis. Het kost wat extra moeite en planning, maar voor je het weet zit jij weer in het vliegtuig naar een toffe bestemming. Weet jij al waar je jouw volgende tripje naartoe gaat?

 

De leukste stedentrip

Ondanks dat ik vroeger altijd op vakantie ging waarbij zon, zee en strand de hoofdrol speelden, ben ik steeds meer gaan houden van stedentrips. Een soort minivakantie waarbij je alle hotspots van een mooie stad ontdekt, vaak gepaard met heerlijk eten (ook niet onbelangrijk), dat is iets wat is steeds vaker doe. Een echte aanrader hiervoor is Marrakech. Deze stad wordt steeds populairder en ik snap zo goed waarom. Ga zeker een dag of 4 à 5 om alles uit je stedentrip te halen. In Marrakech verblijf je het best is zogenoemde Riads. Dit zijn traditionele Marokkaanse herenhuizen met een mooie binnentuin en traditionele gewoonten. Ook betaal je voor een verblijf in een Riad niet de hoofdprijs, mooi meegenomen toch? Bezoek in de binnenstad de wirwar aan smalle straatjes en laat je verdwalen tussen de gekleurde muren, traditionele markten en hippe tentjes voor een goede lunch of fruitsap. Het plein Djeema El Fna komt ’s avonds echt tot leven en is een echte aanrader. In Marrakech vind je daarnaast prachtige paleizen, historische graftombes, botanische tuinen en moskeeën die zeker een bezoekje waard zijn. En, niet te vergeten, je kunt écht goed shoppen in Marrakech. Als je naar Marrakech gaat, zorg dan wel dat je de cultuur respecteert door lange broeken te dragen en je schouders te bedekken.

 

Een heerlijke zonvakantie

Ga je toch liever voor een vakantie waarbij je heerlijk tot rust kunt komen, overweeg dan eens Malta. Op Malta vind je alles wat je nodig hebt: fijne stranden, traditionele vissersdorpjes en historische steden met veel bezienswaardigheden. Je tripje is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Blue Grotto. Met een boottochtje kom je langs de prachtigste plekken met helderblauw water waar je tevens goed kunt snorkelen. Op het panoramapunt waan je je even in een film, zo mooi is het. Het is aan te raden om een auto te huren als je Malta wilt ontdekken. Er rijden wel bussen, maar de tijden worden niet net zoals in Nederland netjes opgevolgd. Houd er wel rekening mee dat je in Malta aan de linkerkant van de weg moet rijden. Voor Malta hoef je geen vaccinaties te halen. Houd hier wel rekening mee als je toch liever voor een verdere bestemming kiest. Dan heb je er, afhankelijk van het land, waarschijnlijk wel een nodig, zoals de dtp vaccinatie.

Reageren is niet mogelijk.