Drie tips voor de herfstvakantie!

Drie tips voor de herfstvakantie!

Langzaam veranderen de bladeren van kleur. De straten vullen zich met kastanjes. Dikke regen druppels sluipen zachtjes langs mijn raam. De wind is guur, en buiten is het koud. Ja hoor, de herfst is weer aangebroken. Maar dat betekent ook: bijna herfstvakantie!

Evenals de bladeren van de bomen, kleuren steeds meer potentiële vakantieadresjes rood en oranje. Een kort tripje naar de zon, dat zit er misschien niet in dit jaar. Maar met een beetje geluk schijnt ook het zonnetje in Nederland. En ook in Nederland zelf kan je natuurlijk prima op vakantie!

Daarom mijn tips voor deze herfstvakantie!

1. Herfstige bestemming

In geen jaargetijde is het bos zo mooi als in de herfst. Neem daarom eens écht de tijd om de Nederlandse bossen te verkennen. Zelf vind ik een uitstapje naar het bos een heerlijke manier om te even offline te gaan. Met dagenlang thuis werken en uren lang zoomen heb ik dat bos echt even nodig om mijn vierkante oogjes weer rond te maken. En een groot voordeel is dat de kinderen het ook fantastisch vinden: op jacht naar eekhoorntjes en konijnen, en als je stil genoeg bent misschien zelfs zwijnen of herten. Verzamel (en droog) de mooiste herfstbladeren, maak kastanje poppetjes of pof tamme kastanjes in het haardvuur. Een beetje regen hoeft de pret niet te drukken, want een bos ruikt éxtra lekker als het een beetje nat is!

2. Opwarmen met Limburgse gastvrijheid

Als Randstedeling voelt een tripje naar onze meest zuidelijke provincie echt als een ander wereldje. Wil je er dus echt even tussen uit knijpen, maar niet enkel afgezonderd zitten in de natuur? Kies dan bijvoorbeeld voor een hotel maastricht . Maastricht is de stad van chocolade en bier. Er zijn zelfs proeverijen die de twee combineren. En natuurlijk is er ook overal vlaai te vinden. Genoeg lekkers om je weer een energie boost te geven in dit sombere herfstweer dus! Daarnaast heeft Maastricht een enorm divers cultureel aanbod. Zo zou je op regenachtige dagen je kunnen terug trekken in ondergrondse mergelgrotten. Of bezoek het Centre Ceramique aan het Plein 1992, waar altijd wel iets te beleven is.

3. Uitwaaien

Tenslotte, mijn laatste tip: de kust! In dit seizoen lijkt dat geen vanzelfsprekende optie. En ook niet voor iedereen zal deze vakantie zijn weggelegd. Je moet kunnen genieten van de harde elementen van de natuur. Niets is indrukwekkender dan een strandwandeling met een forse storm. Honden mee, thermo ondergoed en gaan. En dan na afloop heerlijk voor een warm haardje kruipen.

Drie keer genieten, op drie hele verschillende manieren. Fijne vakantie!

Reageren is niet mogelijk.