Zo maak je de ultieme man cave

Zo maak je de ultieme man cave

De naam zegt het al, een man cave is dé plek waar een man zich even kan terugtrekken en gewoon kan doen waar hij nu even zin in heeft. Vaak een onbenutte ruimte in huis zoals de zolderkamer, kelder of garage die wordt omgetoverd tot mannenpaleis. Hier kun je ze vervolgens urenlang vinden en willen ze eigenlijk niet gestoord worden. Als je in huis ook zo’n ruimte hebt waar je eigenlijk niets mee doet en deze wilt omtoveren tot ware man cave, dan kun je natuurlijk kiezen ook verschillende soorten. Richt de kamer bijvoorbeeld in als hobbyruimte of ontspanningsruimte. Of allebei, dat mag natuurlijk ook. Je leest hier meer over verschillende man caves waar jouw man zich helemaal thuis zal voelen.

Hobbyruimte

Het eerste type man cave is een echte hobbyruimte. Meestal groeit een schuur of garage al snel uit tot zo’n hobbyruimte. Misschien ben je als man graag bezig met modelbouw, modelspoor of bijvoorbeeld elektronica. Of vindt je het leuk om oude scootertjes op te kopen en deze helemaal op te knappen, dan heb je daar natuurlijk wel een aparte ruimte voor nodig. In de man cave heb je dan vooral veel ruimte nodig en veel plek waar je al jouw gereedschappen kunt ophangen en opbergen. Daarnaast is goede verlichting belangrijk, je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Een minikoelkast om af en toe een verfrissend biertje vandaan te halen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Thuisbioscoop

De man cave kun je natuurlijk ook helemaal inrichten als ontspanningsruimte. Kijk je graag films of series, richt de ruimte dan in als ware thuisbioscoop. Een groot televisiescherm of een beamer met bijbehorend scherm doet al gauw wonderen. Zet er een lekkere comfy bank neer waar je uren op kunt hangen en een koelkastje waar je bier en hapjes in kunt bewaren. Een goed paar speakers kunnen ook nooit kwaad in deze ruimte. Ook erg handig wanneer je een echte sportfanaat bent, in de man cave kun je iedere sportwedstrijd ongestoord kijken.

Game ruimte

Tot slot kun je de man cave inrichten als game ruimte. Een fijn bureau met daarop een Gaming pc zijn de basisbenodigdheden. Ook mag een fijne, ergonomische gamestoel niet ontbreken. Om alle game artikelen zoals een goede headset, vr-bril, racestuur, ga zo maar door, op te bergen is het handig hier een kast voor neer te zetten. Met dimbare verlichting kun je de ruimte zo donker of licht maken als je zelf wilt zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte om de tofste videogames te spelen.

Reageren is niet mogelijk.