Een afvalbak voor grote klussen

Een afvalbak voor grote klussen

Voor een klusser is er niets zo lekker om te beginnen aan een nieuwe grote klus. Het begint al met de voorpret. Dat moment dat ik naar de wand in de garage kijk waar ik door de jaren heen boormachines, bijlen en steeksleutels heb verzameld en als trofeeen heb neergehangen. En dan één voor één het gereedschap van de wand halen dat ik nodig heb. Alsof ik Frank de Boer ben en de selectie bekend maak voor een belangrijke wedstrijd. Daarna is het tijd voor het mooiste gedeelte. Dat is natuurlijk het project zelf. In mijn werk en thuis ben ik vaak bezig met dingen die moeten gebeuren, maar die niet heel inspirerend zijn. Op mijn werk repareer ik kapotte CV-ketels. Heel nuttig, maar ik kan 's avonds al niet meer herinneren welke CV-ketel ik die ochtend als eerste heb gefikst. Mijn activiteiten thuis bestaan uit koken, stofzuigen, wassen en schoonmaken. Ook bezigheden die ik meteen vergeet nadat ik ze heb uitgevoerd. Ik voel pas echt dat ik leef als ik dingen aan het creeren ben. Mijn tuinhuisje dat ik zelf heb getekend, gebouwd en in elkaar heb gezet. Een nieuwe vloer. Een masterbedroom die ik heb gemaakt door de muur tussen twee kleine slaapkamers eruit te slopen. Dit alles is het grote genot van de klusser.

Iets wat de klusser in zijn enthousiasme snel vergeet

In mijn enthousiasme ga ik meteen naar de bouwmarkt om alle spullen te kopen die ik nodig heb. Daarna begin ik met slopen, timmeren of boren (afhankelijk van de klus die ik heb bedacht). Al snel bouwt zich dan een grote berg aan afval op. Pas op het moment dat het serieus in de weg ligt, begin ik te denken: oja, dat afval moet natuurlijk ook ergens naartoe. Inmiddels heb ik deze fout zo vaak gemaakt dat ik hem kan vermijden. Een paar dagen voordat ik mijn klusproject begin, ga ik al een afvalcontainer bestellen. Dit kan heel eenvoudig online via afval.nl. Voor elk soort afval is er een aparte bak. Met een paar drukken op de knop kun je een tuinhout, hout, puin of vuilcontainer huren.

Na het slopen kan er gebouwd worden

Bij de meeste klussen die ik onderneem, moet er eerst iets worden afgebroken voordat ik iets opbouw. Een afvalcontainer bestellen is daarom vaak maar een paar dagen nodig. Daarna zorg ik dat alle rotzooi weg is en kan het mooiste deel van de klus beginnen. Iets nieuws maken, jezelf uiten door een creatie op de aardbol neer te zetten waar je nog jarenlang van kan genieten. Voor mij herbergt dit het grootste geluk van een mensenleven.

Reageren is niet mogelijk.