Hoe blijf ik fit in de winter?

Hoe blijf ik fit in de winter?

Het is weer herfst en dat hebben we de afgelopen dagen wel gemerkt. Het wordt kouder buiten en het regent ook meer. Wat mij ook opvalt is dat er op het moment veel meer mensen ziek zijn. Ik ben vorige maand begonnen met mijn nieuwe baan in de industriële reiniging en wil echt niet ziek worden dus ben ik gaan kijken naar hoe ik lekker fit kan blijven.

 

Sporten

Zoals we denk ik allemaal wel weten is sporten super goed voor je. Zeker als je fit en gezond wil blijven. Ik woon zelf in Amsterdam en daar zijn zoveel leuke sportactiviteiten waar je aan mee kan doen. Sporten is niet alleen maar goed om fit en gezond te blijven maar het is ook echt heel goed de productiviteit van je hersenen met name je geheugen. Zelf sport ik graag om te relaxen want door het sporten ervaar ik minder stress. Ik heb een fysieke zware baan waarbij ik dagelijks zware industriële machines en materialen moet schoonmaken. Mede door het sporten krijg ik ook sterke botten en een beter lichaamshouding waardoor ik mijn werk beter en gezonder kan uitvoeren. Er wordt vaak gezegd dat je dagelijks een half uur moet sporten maar uit recent onderzoek is gebleken dat 10 minuten per dag al bevorderlijk is voor je gezondheid. Zelf sport ik twee keer per week anderhalf uur en op de dagen dat ik niet sport maak ik na het eten graag een flinke wandeling. Nu het winter wordt zorg ik ervoor dat ik blijf sporten om fit en gezond te blijven.

 

Tips om fit te blijven

Verkeerd eten kan je enorm uitputten. Zorg er daarom goed voor om iedere dag gezond en bewust te eten. Dit levert je uiteindelijk zoveel meer energie op waardoor je de dag zinvoller kan invullen. Je voelt je ook veel fitter als je meer uit je leefstijl haalt. Neem bijvoorbeeld vaker de trap en ga na het eten even lekker de deur uit een rondje van 10 minuten is al voldoende. Probeer jezelf goede gewoontes aan te leren waar je uit eindelijk enorm veel profijt uithaalt. Ik kan mij goed voorstellen dat er veel mensen zijn die gewoon een druk bestaan hebben om naar de sportschool te gaan of deel te nemen aan een sportactiviteit. Door kleine gezonde aanpassingen kan je al veel veranderen waardoor je deze winter de griep lekker buiten de deur houdt.

Reageren is niet mogelijk.