Mistgeneratoren: een groot succesverhaal

Mistgeneratoren: een groot succesverhaal

Mistgeneratoren zijn hét onmisbare stukje technologie in je integrale beveiliging. Deze apparaten blazen na activatie van inbrekers of overvallers binnen enkele seconden mist de ruimte in. Het resultaat? Een gigantische ruimte vol mist waarin je maximaal 30 centimeter voor je uit kunt kijken.

Mistgeneratoren kun je inzetten voor de beveiliging van diverse objecten en personen. Dit apparaat heeft een preventieve werking bij een overval of inbraakpoging. Mistgeneratoren zijn berucht onder overvallers en inbrekers. Zij vermijden huizen met deze apparaten liever. Daarnaast is de mist niet schadelijk voor de items in de ruimte en scheelt het een hoop materiële schade.

Het succes van mistgeneratoren

De voordelen van mistgeneratoren zijn ook bekend bij supermarkten. Een supermarkteigenaar van twee Albert Heijn filialen in Boxmeer had drie inbraken in zijn filialen gehad. De supermarkteigenaar besloot mistgeneratoren aan te schaffen om zijn winkels te beveiligen tegen inbraken en plofkraken. En dat was een groot succes. Na de aanschaf en plaatsing van de mistmachines zijn de dieven twee jaar weggebleven.

De mistgeneratoren in de winkels zijn na die twee jaar een plofkraak tegengegaan. Het doelwit was de sigarettencounter van de supermarkteigenaar. Dit was voor de aanschaf van de mistgeneratoren al tot drie keer toe het doelwit. In deze periode heeft de supermarkteigenaar onderzoek gedaan naar mistgeneratoren, maar de aanschaf uitgesteld omdat hij de investering nog niet noodzakelijk vond. Na twee inbraken besloot de supermarkteigenaar zijn beveiliging te upgraden door een mistmachine aan te schaffen.

Geen materiele schade

De mistmachines hadden zo’n kracht dat de inbrekers de explosieven hebben achtergelaten die zij wilde gebruiken bij de plofkraak. Na onderzoek kwam de politie erachter dat deze explosieven zó zwaar waren dat ze ongelofelijk veel schade zouden aanrichten. De pui van het gebouw had gemakkelijk kunnen loslaten wat de winkel ontzettend veel oponthoud kan kunnen opleveren. Dit kan betekenen dat de winkel niet binnen een aantal dagen weer open kon.

De supermarkteigenaar heeft met het gebruik van de mistgeneratoren grote materiele schade voorkomen. Boven de winkel zitten een aantal appartementen die bij gebruik van de zware explosieven erg beschadigd hadden kunnen worden. Gelukkig is de schade zeer beperkt gebleven dankzij de mistmachines in de winkel.

Mistgenerator aanschaffen

Het bedrijf Cobra fog verkoopt krachtige mistmachines die perfect passen voor jouw ruimte of situatie. Ze bieden compacte mistmachines aan of grotere varianten. De mistmachines van Cobra fog hebben een zeer snelle mistuitstoot en een mistdichtheid van 30 cm. Dit garandeert de beste beveiliging voor huizen en winkels tot 1000 m2.

Reageren is niet mogelijk.