Reisartikel nummer 1: de backpack

Reisartikel nummer 1: de backpack

Iedereen houdt van reizen, prachtige nieuwe oorden verkennen, op avontuur, of juist een heerlijke zonvakantie. Als het maar weg van thuis is, zodat je even niet meer aan huiswerk, e-mails of vervelende buren hoeft te denken. Wat neem je mee op reis? Zoals verwacht; is het allerbelangrijkste een backpack.

Backpacken met studenten.

De grootste stroom aan reizigers zijn de studenten die na de middelbare school of de opleiding op reis gaan. Dit vaak omdat ze op een kritiek punt in hun jeugd zitten waar ze moeten gaan nadenken over wie ze zijn, en wat ze willen. Dat lukt natuurlijk niet thuis, waar je ouders blijven zeuren over je toekomst, en je door alle feestjes en je werk niet kan nadenken. Op reis met je backpack is de ideale situatie om even terug te gaan naar je roots, je hoofd leeg te maken, en jezelf te leren kennen.

Backpack benodigdheden.

Wat belangrijk is, is natuurlijk dat je backpack genoeg ruimte biedt aan je kleding en spullen. De echte reisbackpack heeft een lengte van je nek tot je heupen, en draag je met extra verzekerde riemen op je borst. Hierin neem je bijvoorbeeld een laken mee (om onder te slapen) kleding, camera, notitieblok en wellicht van souvenirtjes van thuis.
Het tweede waar je rekening mee moet houden is dat je backpack waterdicht is. Veel studenten reizen naar Thailand of Indonesië, waar je in een verkeerd seizoen in enorme plensbuien terecht kan komen. In de hetere Aziatische landen is de luchtvochtigheid erg hoog, waardoor je veel zweet. Dan wil je geen vieze natte backpack op je rug!
Hij moet ruimte bieden zowel binnen in de tas (beschermd) als benodigdheden buiten je tas; denk aan zijnetjes voor flesjes water en zonnebrand (snel beschikbaar), extra ruimte erbovenop voor een slaapmatje of slaapzak, en ruimte onder de tas om je schoenen aan te bieden.

Geschikt voor alle reizen.

Backpacks zijn geschikt voor alle reizen, in zowel koude als warme klimaten. Ze komen in alle soorten en maten; zozie je in Amsterdam vaak toeristen lopen met een grote tas op de rug, en een kleinere op hun borst. In de tas op hun borst bewaren ze hun papieren, portemonnee, muziek, en camera. Vaak zijn dit de spullen die je beschermd bij je wil houden, als je bang bent voor zakkenrollers.
Ben jij toe aan een reis of vakantie? Zoek dan nu de ideale backpack voor het land naar keuze!

Reageren is niet mogelijk.