Thuiswerken is vragen om rugpijn.

Thuiswerken is vragen om rugpijn.

Heb je wel eens last van je been doordat je niet goed zit of niet voldoende beweging hebt op een dag? Sinds kort heb ik dat wel, niet altijd maar wel op werkdagen. Met name doordeweeks merkte ik dat als ik veel achter mijn bureau gezeten had, dat ik echt last krijg van mijn been en rug. In de weekenden viel het eerst wel mee, maar nu met die kou voel ik het steeds meer. Uiteindelijk toch maar voor mezelf een afspraak gemaakt bij fysiotherapie Hilversum en wat bleek is heb last van ischias.

 

Wat is ischias?

Voordat ik naar fysiotherapie Hilversum was gegaan had ik nog nooit gehoord van ischias. Maar bij fysiotherapie Hilversum wisten ze mij te vertellen dat ischias een zenuwpijn is die zich bevindt in je rug en helemaal doorloopt naar je been. De pijn kan komen doordat er een druk op de zenuw plaats vindt of door een ontstekingsreactie, waardoor de grote beenzenuw die van je ruggenmerg via je bil naar je been loopt geïrriteerd raakt. Deze uitleg van fysiotherapie Hilversum werkte voor mij verhelderend. Het werd voor mij wel duidelijker wat de oorzaak zou kunnen zijn nu ik wist dat het ischias was.  Vroeger werkte ik namelijk altijd op kantoor, vijf dagen in de week. Op kantoor hebben we goede bureaustoelen en zelfs de bureaus zijn in hoogte verstelbaar. Maar nu het advies is om veel thuis te werken, ga ik niet meer naar kantoor toe. Helaas beschikt mijn thuiskantoor niet over van die professionele kantoorspullen. Ik heb thuis gewoon een houten bureau met een lekker zittende stoel, maar geen echte bureaustoel.

 

Oorzaken

Bij fysiotherapie Hilversum gaven ze aan dat ischias verschillende oorzaken kan hebben. Het kan door een te grote belasting van de rug (door zwaar werk te doen) of door een verkeerde tiltechniek te hebben. Maar ischias kan ook veroorzaakt worden door stress en een inactieve houding. Voor mij gelden de twee laatste redenen. Deze heftige oorzaken waren gelukkig niet bij mij van toepassing. Ik kon mij ook goed vinden in de oorzaken stress en inactiviteit. Door de behandelingen van fysiotherapie Hilversum gaat het nu al een stuk beter en weet ik ook waar ik op moet letten.

 

Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik de keuze voor mezelf heb gemaakt om naar fysiotherapie Hilversum te gaan. Het is toch fijn om de oorzaak van je klachten te weten en geholpen te worden om de pijn en de last te verlichten. Aangezien corona nog niet voorbij is, zal ik nog wel even thuis moeten blijven werken, maar nu hopelijk wel met een betere levensstijl.

Reageren is niet mogelijk.