Waar houd je rekening mee als je een afvalcontainer huurt?

Waar houd je rekening mee als je een afvalcontainer huurt?

Het huis verbouwen in de vakantie, een nieuwe vloer leggen, de zolder leeghalen of de broodnodige werkzaamheden in de tuin. Bij de meeste verbouwingen komt er een hoop afval vrij en voor velen is het een lastige taak dit weg te krijgen. Een afvalcontainer is in elk van deze gevallen een van de meest praktische overwegingen om te maken. Er zijn een hoop redenen om een afvalcontainer te huren maar de voornaamste is toch echt om zoveel mogelijk puin in één keer weg te kunnen halen zodat je niet opgezadeld zit met een berg afval. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden met het huren van een afvalcontainer? Bij het huren van een afvalcontainer komen een aantal praktische overwegingen om de hoek kijken. Dat lees je hier!

Een passende afvalcontainer bij de geplande verbouwing

Er zijn meerdere containers beschikbaar voor verschillende soorten afval. Deze zijn beschikbaar in verschillende maten! Voor verhuizingen en verbouwingen wordt meestal een grofvuilcontainer of een bouw- en sloopcontainer gebruikt omdat hier verschillende soorten afval bij elkaar mogen. Denk aan meubelen, tuinwaar, banken, stoelen, tafels en kasten. Dit maakt het opruimen een stuk makkelijker. Voor sloop en mouwmaterialen kun je beter een bouw- en sloopcontainer gebruiken. Dus als je muren gaat slopen, metaal of grote stukken beton kwijt moet, is dit de allerbeste optie. Ook hout is toegestaan in deze container en wordt vervolgens gerecycled. Het is slim om hier goed naar te kijken voordat je een container huurt. Wanneer je het verkeerde afval voor de verkeerde container gebruikt, kost het je een flinke boete.

De huurperiode van een container

Een afvalcontainer huren doe je aan de hand van de duur van de verbouwing. Of er is sprake van enkele dagen, of van een langere periode. Dat kunnen een paar weken zijn. Bij de gemeente hoef je dit meestal alleen maar te melden en is er geen vergunning nodig. Voordat je een container gaat huren is het belangrijk om hier zeker van te zijn. Contact opnemen met je desbetreffende gemeente zal je uitsluitsel over kunnen geven. Elke verbouwing heeft kans op vertraging maar een strakke planning met speling vermindert de kans op het moeten verlengen van de huur van de container. Wanneer je verbouwing langer duurt dan de huurperiode van de container die gehuurd is, zijn er meestal sprake van extra kosten. Deze kosten worden per dag of per week verrekend.

Reageren is niet mogelijk.